[email protected] +381638038921 - Viber
Start » * Krstarenje – Grčka ostrva 2019 – Sporadi – Plan

* Krstarenje – Grčka ostrva 2019 – Sporadi – Plan


Nema mnogo lepših avantura nego što je krstarenje grčkim ostrvima i nema idealnijeg mesta za jedrenje od grupe ostrva Sporadi.

Sporadi su grčka ostrva na severozapadu egejskog mora. Smeštena su pored zaliva Pagasitikos ispod predivne planine Pilion. Krasi ih jedinstvena lepota i ambijent zelenih pejsaža i kristalno plave vode kao stvorenih za krstarenje. Grčka ostrva Sporadi se sastoje od tri glavna ostrva i oko 20 manjih ostrva.

Najeveća ostrva su Skiatos, Skopelos i Alonisos. Mi vam nudimo plan za krstarenje od 8 dana u kome ćemo jedirilcom obići najlepše plaže i skrivene lepote ovih ostrva.

Iznajmljivanje jedrlice sa skiperom je pravi izbor za neponovljivo zadovoljstvo avanture koje donosi jedrenje grčkim ostrvima. Obećavamo vam da uzbuđenje i uživanje u Sporadima nikada nećete zaboraviti i da ćete uvek želeti da se vratite njihovim čarima.

Ovaj plan krstarenja je naš predlog kako da se organizuje jedrenje ali je naravno prilagodljiv i vašim željama i dogovoru na jedrilici sa skiperom. Cene koje se odnose na ovaj program možete videti na našoj stranici Jedrenje Grčka Cene 2019. – ostrva Sporadi.


1. DAN KRSTARENJA – VOLOS – SUBOTA

 • Volos – ukrcavanje na jedrilicu u 16 časova i upoznavanje sa skiperom, snabdevanje zalihama, overavanje dokumentacije za jedrenje, polazak iz Volosa.
 • Krstarenje ka mestu Trikeri u voloskom zalivu, noćenje.


2. DAN KRSTARENJA – OSTRVO SKIATOS – NEDELJA

 • U jutarnjim časovima nastavak jedrenja za ostrvo Skiatos.
 • Prepodnevno kupanje na jednoj od najpoznatijih plaža Banana Beach na Skijatosu, obilazak ostrva, predveče dolazak u luku Skiatos.
 • Izlazak u noćni provod na jednom od najlepših mondenskih ostrva Grčke i Mediterana, naša druga noć na jedrilici.


3. DAN KRSTARENJA – OSTRVO SKIATOS – PONEDELJAK

 • Skiatos. Prepodnevni polazak, obilazak skrivenih plaža i uvala na Skiatosu, koji svoje lepote otkriva jedino iskusnim jedrličarima koji znaju kako ih pronaći.
 • Kupanje, plivanje, sunčanje, celodnevno uživanje u čarima ostrva Skiatos.
 • Posle podne polazak i jedrenje do Skopelosa. Posle večernjeg izlaska provodimo na Skopelosu našu treću noć na jedrilici.


4. DAN KRSTARENJA – OSTRVO SKOPELOS – UTORAK

 • Skopelos, uživanje na plažama čarobnog ostrva na kojima su uživali Pirs Brosnan i Meril Strip sa ekipom filma “Mama Mia” koji je snimljen na ovom prelepom ostrvu.
 • Popodne krstarenje za ostvo Kira Panagaia na kome ćemo provesti četvrto noćenje na našoj jedrilici.


5. DAN KRSTARENJA – OSTRVO KIRA PANAGIA – SREDA

 • Kira Panagia – ostrvo netaknute prirode i lepote. Celodnevno plivanje u najčistijim vodama, prijatna iznenađenja u otkrivanju ovog skrivenog bisera Egejskog mora.
 • Popodne krstarimo za Alonisos, tu ćemo provesti petu noć našeg jedrenja.


6. DAN KRSTARENJA – OSTRVO ALONISOS – ČETVRTAK

 • Alonisos, isplovljavamo i jedrimo do skrivenih plaža ovog divnog grčkog ostrva poznatog po svojoj lepoti i po staništu morske vidre koja živi samo u najčistijim vodama.
 • Predveče jedrenje do Skiatosa, noćni provod i noćenje na Skiatosu.


7. DAN KRSTARENJA – OSTRVO SKIATOS – PETAK

 • Skiatos. Prepodne kupanje na najpoznatijoj Kukunario plaži na Skiatosu.
 • Popodne nastavak krstarenja do matične luke Volos. Noćenje


8. DAN KRSTARENJA – VOLOS – SUBOTA

 • Doručak, pakovanje, u 10 časova pozdrav, doviđenja i mirno more do novih avantura u grčkim morima.


Detaljnije o grčkim ostrvima Sporadi

Istočni Skopelos i Alonisos su deo grčkog Nacionalnog parka mora, područja retkog biodiverziteta. Skopelos je mesto rađanja kornjača, dok su Alonisos i magično ostrvo Planet na severu rezidencija retke mediteranske vidre Monachus-Monachus. Sve to čini još izazovniji poziv na krstarenje Grčka ostrva Sporadi, prekrivena morskim pećinama i prelepim uvalama, bude istraživački duh i otkrivaju sve čari jedrenja.
Ostrvo Kira Panagia dobilo je Ime po Svetoj Mariji, na grčkom jeziku. Mir i lepota ovog mesta su izuzetni. Veoma popularno mesto za usidravanje je u blizini stene Svetog Petra, ali i bilo koje drugo mesto na ostrvu je predivno. Možete napraviti jedriličarske izlete do obližnjih stena. Ili čak možete jedriti do severnog zaliva ostrva, sa impresivnim uskim ulazom i potvrditi sebi lepotu ideje za iznajmljivanje jedrlice sa skiperom. Bogata priroda, iznad ili ispod nivoa mora, ispunjavaće vaše slobodno vreme, vaša sećanja, a iznad svega dušu.
Napomena: Plivanje, ronjenje, pravljenje slika i jedrenje u Grčkoj su dozvoljeni naravno svugde osim u delovima koji su posebno zaštićeni. Dozvoljeni su u svim područjima u morskom nacionalnom parku Severni Sporadi, osim na zapadnoj obali Kira Panagia, ostrva Lioura severoistočno od Kira Panagia i ostrva Piperi, istočno od Kira Panagia.
Čari koje donosi krstarenje grčkim ostrvima severnog Egeja nisu jedina uživanja koja su vam na dohvat ruke. Morate doživeti i gastronomsko uživanje uz poznate domaće pite, a ako uživate u svežoj ribi i morskim plodovima na pravom ste mestu jer ukusna riba, majstorski pripremljena, služi se u tradicionalnim grčkim tavernama.
Od dubokih čistih voda, do malih pećina i beskrajnih peščanih plaža, dostupnih samo morem, ovaj morski nacionalni park nudi vam neponovljive trenutke leta koje omogućuje samo jedno ovakvo krstarenje. Grčka ostrva Sporadi bagoslovena su lepim i mirnim vremenom tokom cele godine. Leta su vruća i sunčana, a meltemija (severni vetrovi) prisutna je tokom jula i avgusta i pomaže jedrličarima u njihovim nautičkim avanturama.
Ne propustite i ostale najvažnije atrakcije i znamenitosti grčkih ostrva Sporadi:

 • Skiatos: Zaštićeni vodeni rezervat jezera Strofilia, kolosalne bele stene plaže Lalarija i jedinstvena plaža Kukunario.
 • Skopelos: Ostaci antičkih rimskih kupatila u Loutraki, plivanje u kristalnim plavim vodama i poznate domaće pite i slatkiši.
 • Skiros: ručno izrađena keramika i drvene skulpture, Ahili zaliv, gde je Ahil krenuo u trojanski rat
 • Alonisos: jedinstvene osamljene plaže, ukusni lokalni specijaliteti kao što su domaće pite, punjene lignje i pržene smokve sa medom, uz zov poznate mediteranske vidre (Monachus monachus) u Nacionalnom morskom parku Alonisos
Share...