[email protected] +381638038921 - Viber
Start » Jedrenje » Na jedrilici

Na jedrilici

Šta poneti

Da bi ovo jedrenje u Grčkoj bilo ugodnije poželjno je poneti sledeće:
Laku meku torbu ili ranac.

Od odeće, pored kupaćeg, majica, šorceva, kačketa i naočara, treba poneti i topliju odeću kao: trenerku, duks, nepromočivu jaknu (uveče i noću na jedrilici može da bude malo svežije) i nešto za izlaske u grad. Ne treba nositi mnogo stvari.

Od obuće treba imati patike sa belim đonom ako je moguće (jer đon u boji ostavlja trag po jedrilici) i papuče. Poželjno je imati 2 para patika (u slučaju da se jedne pokvase).

Poželjno je da se koristi krema za sunčanje većeg faktora, jer su i jedrilica i jedra beli i svojom refleksijom dodatno pojačavaju uticaj sunčeve svetlosti.

Usnu harmoniku, nasnimljenu muziku, pribor za pecanje…

Ako želite da nosite hranu od kuće neka to budu dugotrajnije namirnice (konzerve, suvlje suhomesnate prerađevine, gotova jela i supe). Uobičajeno je da se prvog dana ide u veću nabavku, a kasnije samo dokupljujemo ono što ponestane ili ima kratak rok upotrebe (npr. sveže meso i riba). Jedrilica je opremljena plinskim šporetom sa rernom, frižiderom, posuđem za spremanje hrane, tanjirima i escajgom.

Pored Pasoša i ličniha dokumenata, poželjno je poneti i putno zdravstveno osiguranje.

Za punjenje mobilnog, tableta, kamera i sl, ponesite punjač koji radi na 12 Volti (kao što se koristi u kolima). Za slučajeve kada smo priključeni na struju u marini, ili ako brod ima invertor (nema ga svaki brod), moguće je koristiti i „običan“ punjač koji radi na 220 V.

Peškire i pribor za ličnu higijenu.

Od lekova možete poneti lekove koje nosite kada idete na klasično letovanje i eventualno lekove protiv mučnine da se nađu ako zatreba.

I dobro raspoloženje…

Posada jedrilice sa skiperom "u akciji"
Posada jedrilice sa skiperom „u akciji“Share...