[email protected] +381638038921 - Viber
Start » Jedrenje » Jedrenje, grčka ostrva, more, dubine, plavetnilo…

Jedrenje, grčka ostrva, more, dubine, plavetnilo…


Jedrenje grčkim ostrvima – jedna od najlepših avantura na vodi

Bez obzira na to koliko daleko u unutrašnjosti kopna živimo, ima nešto u moru što nas poziva. Široko je. Duboko je. Plavo je. To je platno na kome možemo slikati avanture koje inače ne možemo iskusiti na suvom. U redu, verovatno nemate sopstvenu privatnu jedrilicu koja čeka da vas odveze do udaljenih obala? Ili ne znate kako upravljati jedrlicom? Ali to zaista nije nikakva prepreka za uživanje koje pruža jedrenje grčkim ostrvima. Iznajmljivanje jedrlice sa skiperom rešava sve probleme. Ukrcajte se na jedrilicu i avantura može da počne. Mi vam predlažemo neki od naših programa za krstarenje grčkim ostrvima 2020. Tamo vas očekuju prelepe uvale, zelenilo, čiste plaže i ambijent primorskih sela. Pre više milijardi godina, izašli smo iz mora. Zar nije vreme da mu se vratimo? Jedrenje i grčka ostrva su najlepši izbor za način kako to da učinimo i za mesto gde to da doživimo.

Povratak moru - jedrenje u Grčkoj...
Povratak moru – jedrenje u Grčkoj…

Jedrenje je način plovidbe korišćenjem snage vetra. Ali jedrenje u Grčkoj je mnogo više od same veštine. To je iskustvo koje se samo može osetiti i doživeti, a teško prepričati i opisati rečima u potpunosti. Ipak probajte da zamislite vetar u svojoj kosi i sitne kapljice vode oko vas, dok nošeni snagom punih jedara, učestvujete u jedrenju ka nekom od grčkih ostrva ili plaža. Ili zamislite opuštajuće ljuljuškanje na talasima dok uživate u sasvim laganom krstarenju birajući između tirkiznih plaža koje mame kako lepotom mora tako i mirisom borovih šuma. Zaplivajte svim bojama koje more ima za vas. Osetite miris tek ulovljene sveže ribe koja se sprema odmah tu na jedrilici. Prepustite moru i zvezdama iznad da ispune vaše veče u nekoj od predivnih uvala. Uzbudljivi planovi za dalje jedrenje i grčka ostrva svojom mirnoćom oko vas će vas lepo i lako uspavati.

Kupanje na plažama dostupnim samo sa mora može biti posebno uživanje
Kupanje na plažama dostupnim samo sa mora može biti posebno uživanje

Krstarenje grčkim ostrvima u potrazi za novom najlepšom plažom do koje se može doći samo jedrilicom je veliko zadovoljstvo ali na raspolaganju su vam i druga uživanja koja vam otkriva jedrenje. Grčka je i zemlja istorije i mitova, gostoljubivih ljudi, predivnih restorana i mesta za izlaske. U dogovoru sa skiperom uvek možete upoznati Grčku i na ovaj način.

Zalazak sunca na moru, na jedrilici...
Zalazak sunca na moru, na jedrilici…

Videli ste belu senku i azurne vode Grčke mnogo puta na razglednicama i putopisnim brošurama, ali čak i najlepše slike ne odgovaraju stvarnoj lepoti. Istraživanje Grčke jedrenjem morskim putem dovodi vas u dodir sa nekom drugom stranom koju biste inače propustili.

Ali moramo i da vas upozorimo. Verovatno znate onaj snažan unutrašnji osećaj pripadanja kada smo okruženi i sjedinjeni sa netaknutom prirodom. Taj je osećaj na vodi još intezivniji, dublji i sveobuhvatniji. Vreme na vodi teče drugačije. Nemojte se čuditi ako zaboravite i koji je dan jedrenja ali i sve svoje probleme. More će postati deo vas na drugačiji način. I želećete da mu se vratite.

Pridružite nam se na našoj jedrilici.
Avantura može da počne!

Uspomene za ceo život
Uspomene za ceo životShare...