[email protected] +381638038921 - Viber
Start » Obustavljeni planovi krstarenja » Kikladi – 15 dana

Kikladi – 15 dana


Plan 15-dnevnog krstarenje ostrvima Kiklada

Petnaest dana je sasvim dovoljno vremena da se, na tenane, obiđu najlepša ostrva arhipelaga, uz uživanje i gustiranje svakog pojedinačnog mesta, kao i provedu lepi dani u jedrenju egejskim morem. Mikonos i Santorini su samo neka od lepota koje će se moći videti. Ukratko plan krstarenja je sledeći:

 • 1. dan: Alimos – Atina
 • 2. dan: Atina – Rt Sunion (27 milja) – Kitnos (25 milja)
 • 3. dan: Kitnos – Siros (30 milja)
 • 4. i 5. dan: Siros – Mikonos
 • 6. dan: Mikonos – Paros
 • 7. dan: Paros – Antiparos
 • 8. dan: Antiparos – Ios
 • 9. dan: Ios – SantoriniOja
 • 10. dan: Oja – Folegandros
 • 11. dan: Folegandros – Milos
 • 12. dan: Milos – KimolosSifnos
 • 13. dan: Sifnos – Serifos
 • 14. dan: Serifos – Atina
 • 15. dan: iskrcavanje u 9:00

Kraći opis plana po danima krstarenja:


1. dan: Alimos – Atina

Luka Alimos je „izmišljena“ za sve koji žele spojiti jedrenje sa razgledanjem. Prvi dan po dolasku može se kombinovati sa obilaskom mnoštva atinskih spomenika, uz večeru sa pogledom na Akropolj. Na kraju dana, uživanje uz koktel na palubi.


2. dan: Atina – Rt Sunion (27 milja) – Kitnos (25 milja)

Ustajemo rano i jedrimo 27 milja do rta Sunion. Pogled na hram Posejdona sa vrha Sunionskog rta budi sećanja na grčku mitologiju. Plivanje, lagani ručak, pa nastavak jedrenja – još 25 milja do ostrva Kitnos i jedinstvene plaže Kolona, pogodne za noćno pristajanje (usidrenje). Posetićemo i prelepo selo Hora.


3. dan: Kitnos – Siros (30 milja)

Plovimo 30 milja do ostrva Siros – upravno ostrvo arhipelaga Kiklada. Možemo obići lepe krčme i kafiće u luci i uživati u prijatnoj šetnji gradom.


4. i 5. dan: Siros – Mikonos

Popularni Mikonos, koji ili vole, ili mrze. Posećuje ga mnogo osoba iz „džet seta“. Manekeni, „party animals“, najbolje plaže, dobra atmosfera, barovi na plažama, noćni klubovi…

Drugi dan na Mikonosu planiran je za „oporavak“ uz kupanje na plažama Elia i Paradizo.

Obilazak ostrva(ca) Delos i Rinija.


6. dan: Mikonos – Paros

Plovimo do divne plaže Santa Marija na ostrvu Paros. Vodeni sportovi i kupanje. Uveče se može posetiti najpoznatije egejsko ribarsko mesto Nausa i uživati u poznatoj taverni Tsachpinis, uz „uzo“ i lokalnu ribu „Gouna“ (očišćena, pa osušena na suncu sa začinskim biljem, pa tek onda pečena).


7. dan: Paros – Antiparos

Jedrenje do ostrva Antiparos, koje obožava glumac Tom Henks. Nastavak krstarenja do obližnjeg ostrva Despotiko, plivanje u kristalno providnoj vodi ostrvskih plaža, uz roštilj na morskoj obali. Gde ćemo se i usidriti, provodeći noć.


8. dan: Antiparos – Ios

Ostrvo Ios – „grčka Ibica“, sa prelepim plažama, sa barovima i raznim vodenim sportovima.


9. dan: Ios – SantoriniOja

Krstarenje i obilazak bajkovitog Santorinija, pa obilazak ostrva Oja sa posetom slikovitom ribarskom mestašcetu Amudi. Za noć ćemo pristati u luci Vlychada. Obližnje mesto Fira ima dobrih noćnih klubova.


10. dan: Oja – Folegandros

Malo, fino, plavo i belo ostrvo Folegandros. Proslavio ga je film Mediteraneo. Izvrsna hrana, opuštena atmosfera – idealno za parove.


11. dan: Folegandros – Milos

Vulkansko ostrvo Milos, puno kamena i morskih pećina kojima ćemo roniti. Mesto odakle su čuveni gusarski brodovi Barbarose čekali u zasedi da napadnu trgovačke fregate.


12. dan: Milos – KimolosSifnos

12. dana idemo do Kimolosa i kupamo se na plaži Bonatsa, a zatim do ostrva Polijagos da se i tamo okupamo. Dan završavamo plovidbom do ostrva Sifnos, poznatog po svojoj kuhinji.


13. dan: Sifnos – Serifos

Serifos je ostrvo sa prelepim, pustim plažama i prelepim vidikom iz glavnog grada na ostrvu.


14. i 15. dan: Serifos – Atina

Povratak u „bazu“: luka Alimos, Atina. Poslednja noć na brodu, pozdravi, druženje na palubi. Iskrcavanje narednog dana do 9:00.

Share...